Bedrijven hebben nood aan freelancers & carrièreswitchers!

14/12/2020 Thomas Verlinden

Heel wat werkgevers uit de bedrijfswereld zijn momenteel op zoek naar nieuw talent of extra freelance werkkrachten. Ook na de crisis zal deze grote vraag blijven aanhouden. In de professionele bedrijfswereld doen er zich momenteel enorm veel kansen voor waar jij perfect op kunt inspelen. Als freelancer of in dienst. Verschillende bedrijven moeten zich voortdurend aanpassen aan veranderende omstandigheden en dat zorgt voor een hoge werkdruk. Denk vooral maar aan afdelingen en sectoren als ‘Administratie & Onthaal’, ‘Economie & Financiën', ‘Boekhouden’, 'Computervaardigheden', ‘Logistiek’ & ‘Management & Bedrijfsvoering’.

Bedrijven hebben meer dan ooit nood aan veiligheid, een veerkrachtige bedrijfsvoering, crisisbeheer, regelgeving & overheidsmaatregelen, een deftige supply chain en nog zoveel meer! Wees slim en word een échte winnaar binnen volgende sectoren:

 
 

Administratie & Onthaal & Computervaardigheden

Binnen de sector ‘Administratie & Onthaal’ zal de digitale transformatie versnellen. Bedrijven gaan op zoek naar technisch onderlegde business managers, boekhouders, administratieve medewerkers, administratieve freelancers of medewerkers die teams kunnen opleiden en helpen met de meest recente software en applicaties en hun administratieve vaardigheden & computervaardigheden. De gouden regel is daarom: in welk beroep je ook zit, zorg dat je digitale kennis bij blijft.

Daarnaast is aanpassingsvermogen binnen deze sector ook heel belangrijk. Als we vaker op afstand werken en minder vergaderingen op kantoor houden, krijgt de rol van receptionist of management assistant bijvoorbeeld een heel andere invulling. De vraag naar office managers of receptionisten die creatief denken, problemen kunnen oplossen en positief en leergierig zijn, is dan ook bijzonder groot.

Cloud computing

Als administratief bediende of assistent moeten je computer skills momenteel echt op punt staan. Cloudgebaseerde toepassingen worden steeds belangrijker. Bedrijven van elke omvang zullen deze diensten en platformen blijven gebruiken. Het wordt het fundament van bedrijven die wendbaar willen blijven in een wereld na de crisis.

Deze belangrijke wending brengt ook andere belangrijke voordelen met zich mee: minder grondstoffenverbruik en een betere samenwerking tussen verschillende afdelingen. Bedrijven zijn zo in staat om sneller op projecten over te stappen en concepten uit te testen zonder langdurige inkoop of grote kosten vooraf. Ze betalen alleen voor de middelen die ze verbruiken.

Naarmate meer industrieën en bedrijven proberen om nieuwe computervaardigheden en technologieën binnen hun bedrijfsmodel te omarmen, is het des te noodzakelijker om een veilig netwerk te hebben. Cyber crime en een carrière als internetspecialist is dus zeker ook handig meegenomen binnen deze sector!

Wees slim en start een carrière binnen ‘Administratie & Onthaal’!

 
 

Economie & Financiën  

Voor financiële en administratieve functies zal het startsalaris ongetwijfeld stijgen. Daarnaast zoeken bedrijven ook heel wat extra freelance boekhouders en talenten met kennis van bedrijfsbeheer. Bij interim-managers en werknemers met specifieke kennis, bijvoorbeeld van cybersecurity, wordt verwacht dat de lonen nog meer zullen stijgen.

Een bedrijf financieel gezond houden blijft momenteel de grootste uitdaging. Bovendien was er voor de crisis al een personeelstekort in boekhoudfuncties en financiële banen. Dat is niet veranderd. Om op de lange termijn aan de grote vraag in accounting te voldoen, is er dringend een nieuwe instroom aan talent nodig.

Droom je dus van een carrière als Financieel Manager of als Business Manager? Start dan een carrière binnen ‘Economie & Financiën’!

Logistiek, Voertuigen & Transport

Naarmate de e-commerce en digitale marketing blijven bloeien, bloeit ook de logistiek en de supply chain-sector op en heeft de sector nood aan heel wat freelance talent. Naast de ‘essentiële gebieden’ zoals de gezondheidszorg & voedingsindustrie die sneller dan ooit goederen nodig hebben, heeft de logistieke industrie ook de ambitie om lokaal fundamenteel te groeien.

Voedselleveringen, online winkelen… Heel wat bedrijven zijn gedwongen om hun toeleveringsketens en logistiek te heroverwegen. Daarvoor zoeken ze talent en logistieke medewerkersOp de korte termijn zijn de winnaars onder meer diegenen die effectief kunnen omgaan met ingestorte logistieke ketens.

Bedrijven zullen meer mogelijkheden moeten gaan creëren om high end technologie in te zetten om kosten, tijd en verspilling te verminderen in hun ketens, waarvoor ongetwijfeld heel wat jobs voor nodig zullen zijn!

 
 

HR (Human Resources)

Heel wat organisaties zijn tegenwoordig ontwricht. Dat heeft ervoor gezorgd dat heel wat bedrijven en personeelsmanagers anders moeten gaan denken. Er zijn nieuwe bedrijfsstructuren nodig voor in de toekomst. Heel wat bedrijven moeten overschakelen op een nieuw intern systeem en nieuwe interne voorwaarden. Dit op een tempo dat nog nooit iemand eerder heeft gezien. Dat vraagt heel wat organisatie.

Omdat face-to-face samenwerking wordt vervangen door e-mail en videoconferencing, moeten HR-managers moeilijk werk doen onder uitdagende omstandigheden. HR-managers doen er alles aan om hun werknemers productief, gemotiveerd, geëngageerd en verbonden te houden - alle factoren die doelen in het nieuwe normale leven aanzetten.

Er zijn al studies die aantonen dat organisaties hun medewerkers willen laten thuiswerken na de crisis. Deze verschuiving zal gepaard gaan met heel wat nieuwe HR-uitdagingen. Er wordt al voortdurend gewerkt aan nieuwe technologie om snel oplossingen te creëren, apparatuur aan te schaffen en toegang te bieden tot een efficiënt systeem van op afstand. Zo moet samenwerken op afstand toch succesvol blijven. Een extra of freelance HR-manager is dus een echte meerwaarde!

 

Op zoek naar nog meer inspiratie? Ben je psycholoog, therapeut, coach of begeleider? Heb je extra tijd om handen en wil je meer klanten aantrekken, of wil je omschakelen naar online begeleiding? Bekijk dan zeker ook eens onze blog om virtuele praktijksessies aan te bieden


relatedCourses

Boekhouden Basis, Bedrijfsbeheer, Financieel Manager, HR-Manager, Social Media Marketing, Access, Accountmanager, Administratief Medewerker, Administratieve Freelancer, Boekhouden AllroundblogRelatedAll

previousLabel

Schrijf met jouw talent een succesverhaal

nextLabel

6 vragen om jouw ideale studiemethode te bepalen

mostRead


Onbelast bijverdienen? Doe snel en eenvoudig aangifte bij de RSZ!

09/07/2018

Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

Een opleiding volgen aan onze school? Zij zijn enthousiast!

08/08/2019

relatedCourses


Accountmanager

Volg een praktijkgerichte opleiding Accountmanager in jouw buurt.

Google Ads SEA

Volg een praktijkgerichte opleiding Google Ads in jouw buurt.

Businessmanager - Allround

Wil jij weten hoe je een zaak succesvol managet of hoe je accounts professioneel beheert?

Management Assistant

Succesvol en met plezier je felbegeerde diploma halen?

Beleggen Basis

Volg een praktijkgerichte opleiding Beleggen in jouw buurt.

studyCategories


Administratie & Onthaal

Management & Bedrijfsvoering

Evenementen & Organisatie

Boekhouden

Voertuigen & Transport

blogTags


BedrijfswereldBomming BusinessesBooming SectorenProfessionele Bedrijfswereld

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0