Innovatief Ondernemen in Vlaanderen

26/01/2017

Met een goed innovatief bedrijfsconcept ligt de wereld voor je open. Kijk maar naar de pioniers in het bedrijfsleven. Deze hebben voor grote veranderingen gezorgd en zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Maar hoe belangrijk is innovatief ondernemen voor de kleinere ondernemer? Volgens de Vlaamse regering heel belangrijk. Het onderwerp staat hoog op de agenda. Ze zien graag een duurzame transformatie bij de Vlaamse bedrijven, bij de grote maar zeker ook bij kleine. De regering ziet deze verandering zelfs als noodzakelijk om mee te kunnen blijven doen op de internationale markt.

Wat is innovatie precies? Eigenlijk is dat heel simpel. Het is het bewuste proces van vernieuwing om het resultaat te verbeteren. Het kan bijvoorbeeld gaan om een verbetering binnen het bedrijf of een stijging in de winst. Het is niet zo dat je per se iets nieuws moet uitvinden, je bent al innovatief bezig als je een proces of product verbeterd. Vaak gaat dit hand in hand met duurzaam ondernemen.

Maar waarom is innovatief ondernemen succesvol? Door vernieuwing kan het zijn dat je een meerwaarde voor jouw huidige klanten kan creëren. Maar het kan ook betekenen dat je nieuwe markten met een nieuwe potentiële klanten kan betreden. Hoe dan ook, je bent je concurrentie een stap voor. Jij onderscheidt je van de rest!

Een ander doel waar je naar kunt streven is meer productiviteit. Verbeter alle stappen in het proces zodat de arbeidsproductiviteit omhoog gaat. Dit bespaart kosten en tijd. Arbeidsproductiviteit heeft niet alleen te maken met de technische kant maar ook met sociale innovatie. Daarom vereist vooruitgang ook de juiste managementvaardigheden.

Heb jij nu een echt vernieuwend, innovatief idee? Duurzame innovatieve concepten genereren vaak goede opbrengsten en beperken de risico’s op de lange termijn. Hierdoor ben je erg aantrekkelijk voor investeerders. De focus ligt op de toekomst!

Onze opleiding Bedrijfsbeheer helpt je om je eigen (innovatieve) bedrijf op te starten. Ben je nieuwsgierig geworden? Download dan hier alvast een proefhoofdstuk.

[CursusPageStrip page='cursus_page_strip' code='GBEDRIJ']


relatedBlogs

Carrièrebepalende skills zorgen voor een rooskleurige toekomst

Start je eigen zaak in vijf stappen

Onze alumni starten hun eigen zaak


previousLabel

De basis van goed grafisch design

nextLabel

Assertiever mensen krijgen meer voordeel

mostRead


Onbelast bijverdienen? Doe snel en eenvoudig aangifte bij de RSZ!

09/07/2018

Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

Een opleiding volgen aan onze school? Zij zijn enthousiast!

08/08/2019

studyCategories


Management & Bedrijfsvoering

blogTags


Benjamin ruytersBenjamin ruyters schoonheidsschoolOndernemenOndernemen in vlaanderenCentrum voor avondonderwijsScholen van benjamin ruyters

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0