Schrijf met jouw talent een succesverhaal

15/12/2020 Thomas Verlinden

Schrijven vergt talent, maar het is tegelijkertijd een vaardigheid die je kan ontwikkelen. Of je nu een carrière als bestsellerauteur ambieert, met wervende teksten klanten wil overtuigen of gewoon voor je plezier verhalen neerpent; als schrijver blijf je eindeloos groeien! Eens je de schrijfmicrobe te pakken hebt, geraak je er nooit meer van af. Waarom zou je je dan niet verdiepen in een opleiding om je vlotte pen extra aan te scherpen?

Schrijver: een veelzijdig beroep

Het is een achterhaald cliché dat je als schrijver je kost niet verdient, omdat het beroep ‘schrijver’ eigenlijk niet bestaat. Iemand die teksten opstelt, schrijft niet meteen romans. Bloggers zijn schrijvers. Copywriters zijn schrijvers en zelfs communicatieverantwoordelijken zijn schrijvers. Dit zijn beroepen waar veel vraag naar is, maar waar een zekere taalvaardigheid voor vereist is. Gelukkig kan je die dankzij tal van opleidingen aan onze school inoefenen.

 

Schrijven in de toekomende tijd

Het ligt voor de hand dat in deze digitale samenleving jobs in de media enorm in trek zijn, maar niet enkel nieuwsbedrijven zoeken schrijvers. Ook technologie- en entertainmentbedrijven, public relations, reclamebureaus en uitgeverijen hebben nood aan mensen die kwalitatieve, foutloze teksten kunnen schrijven.

Ongetwijfeld klinkt het minder spectaculair dan een droomjob als auteur, maar bedrijven smeken om schrijvers. Het probleem is dat weinig taalkundige opleidingen je daarop voorbereiden. Niet elke schrijver heeft geleerd om teksten SEO-proof te maken, wat nochtans een cruciale vaardigheid is om in zoekresultaten te verschijnen. Zelfs bij het schrijven van simpele, korte berichten op sociale media hou je rekening met heel wat regeltjes, die je niet leert tenzij in specifieke opleidingen. Opleidingen als de onze.

Schrijven van thuis uit

 

Om te schrijven heb je naast inspiratie enkel pen en papier of, iets handiger, een computer nodig. Je kan met andere woorden eender waar je bent beginnen schrijven, en hetzelfde geldt voor onze school. Dankzij onze thuiscursussen kun je van thuis uit je schrijftalent ontwikkelen en op afstand je diploma behalen. Zo'n studiemethode bereidt je trouwens meteen voor op je latere werk. Steeds meer bedrijven ontdekten dit jaar de voordelen van thuiswerk en ook als schrijver kan je gemakkelijk vanop afstand werken.

Natuurlijk houdt niemand je tegen om tóch de nieuwe G.R.R. Martin of Margaret Atwood te worden. Denk er dan wel aan dat je schrijven best combineert met een vast inkomen, in afwachting van je grote doorbraak. Ben je nog op zoek naar iets en zou je je graag verder bijscholen? Neem zeker een kijkje op ons volledige cursusaanbod of verdiep je in een andere blog zoals deze.


relatedBlogs

10 studietips voor onze studenten

Burn-out epidemie op komst door nijpend personeelstekort

Werken in de vastgoedsector


relatedCourses

Frans Beginners, Frans Gevorderden, Zakelijk Frans, Scenarioschrijver, SEO - Scoren in Google, Social Media Marketing, Spaans Beginners, Spaans (Gevorderden), Word, Administratief MedewerkerblogRelatedAll

previousLabel

Word jij de nieuwe Instagram influencer?

nextLabel

Bedrijven hebben nood aan freelancers & carrièreswitchers!

mostRead


Onbelast bijverdienen? Doe snel en eenvoudig aangifte bij de RSZ!

09/07/2018

Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

Studeer je deze zomer nog naar een diploma dankzij de Summerschool

27/03/2019

relatedCourses


Google Ads SEA

De praktijk leren in de lessen, en rustig thuis de theorie doornemen?

Communicatiemanager

Volg een praktijkgerichte opleiding Communicatieverantwoordelijke in jouw buurt.

Copywriter

Succesvol en met plezier je felbegeerde diploma halen?

Creatief Schrijven

Volg een praktijkgerichte opleiding Creatief Schrijven in jouw buurt.

Fashion Blogger

De cursus Fashion Blogger helpt je je dromen verwezenlijken.

studyCategories


Schrijven

Talen

Marketing & Communicatie

Creativiteit

Kunst & Cultuur

blogTags


Creatief schrijvenCopywriterBloggerSpellingThuisstudieOpleidingSEOSocial media

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0