Persoonlijke kwaliteiten

Hoewel de 'ideale ondernemer' moeilijk te definiëren is, toont wetenschappelijk onderzoek aan dat goede ondernemers een aantal persoonlijkheidsdimensies bezitten. Het is dus erg belangrijk om naast te focussen op het economische aspect van de zaak, ook op persoonlijk niveau jezelf te ontwikkelen. Kijk eens even in welke persoonlijkheidsdimensies jij jezelf herkent en in welke je jezelf nog dient bij te scholen:
Zelfverzekerd

Zelfvertrouwen is key. Wanneer je goed weet waarmee je bezig bent, is het gat in de haag vaak voldoende. Goede ideeën stromen in overvloed!

Flexibel

Flexibel werken betekent dat je jezelf aanpast aan veranderende omstandigheden. Je bent als het ware een kameleon die voortdurend evolueert en goed inspeelt op nieuwe kansen.

Proactief

Door proactief te denken en te handelen ga je focussen op problemen voorkomen in plaats van ze achteraf oplossen.

Creatief

Creativiteit vertaalt zich in een idee hebben en dat idee op een doeltreffende manier uitwerken.


Autonoom

Als ondernemer ben je in staat zelfstandig te werken. Het roer in handen nemen betekent dat je sterke en minder sterke punten in zowel jezelf als anderen herkent en erkent. Zo communiceer je doelgericht en werk je doeltreffend samen

Doelgericht

Eyes on the price. Je hebt de drang om je doelstellingen te bereiken en je ideeën te realiseren.

Efficiënt

Je bent in staat manieren te zoeken om efficiënt te werk te gaan. Al doende ondervind je wat voor jou het beste werkt. Oefening baart kunst.

Realistisch

Je bent een go-getter met een optimistische kijk op de zaken, maar je denkt realistisch. Een realistische instelling zorgt ervoor dat je goed omgaat met risico's en eventuele tegenslagen.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0