Persoonlijke kwaliteiten

Hoewel de 'ideale ondernemer' wellicht niet bestaat, toont wetenschappelijk onderzoek aan dat goede ondernemers een aantal persoonlijkheidsdimensies bezitten. Het is dus erg belangrijk niet alleen te focussen op het economische aspect van de zaak, maar ook op persoonlijk niveau jezelf te ontwikkelen. Kijk eens even in welke persoonlijkheidsdimensies jij jezelf herkent en in welke je jezelf nog kan bijscholen:
Zelfverzekerd

Zelfvertrouwen is key. Laat je niet afschrikken door het gat in de markt. Wanneer je goed weet waarmee je bezig bent, is het gat in de haag vaak voldoende. Er staat geen limiet op goede ideeën!

Flexibel

Flexibel werken betekent dat je jezelf kan aanpassen aan veranderende omstandigheden. Je bent als het ware een kameleon die voortdurend evolueert en goed inspeelt op nieuwe kansen.

Proactief

Door proactief te denken en te handelen ga je focussen op problemen voorkomen in plaats van ze achteraf oplossen.

Creatief

Creativiteit vertaalt zich in een idee hebben en dat idee op een doeltreffende manier uitwerken.


Autonoom

Als ondernemer ben je in staat zelfstandig te werken. Het roer in handen nemen betekent uiteraard niet dat je geen hulp hebt van anderen. Je herkent en erkent de sterke en minder sterke punten in zowel jezelf als anderen. Zo communiceer je doelgericht en werk je doeltreffend samen

Doelgericht

Eyes on the price. Je hebt de drang om je doelstellingen te bereiken en je ideeën te realiseren.

Efficiënt

Je bent in staat manieren te zoeken om efficiënt te werk te gaan. Al doende ondervind je wat voor jou het beste werkt. Oefening baart kunst.

Realistisch

Je bent een go-getter met een optimistische kijk op de zaken, maar je denkt realistisch. Een realistische instelling zorgt ervoor dat je kan omgaan met risico's en eventuele tegenslagen.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0